Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Cicle de passejades per a la gent gran de Vilafranca

09 de novembre de 2021

L’Ajuntament de Vilafranca organitza novament, amb el suport de la Diputació de Barcelona, el cicle de passejades adreçades a la gent gran per promoure l’activitat física i l’exercici per fer salut entre aquest col·lectiu.

Aquest cicle de passejades es durà a terme de desembre a abril, amb l’objectiu de fomentar l’afició entre la gent gran a realitzar caminades amb regularitat, conèixer espais naturals i fomentar les relacions interpersonals i de grup en un ambient natural.

Amb motiu de les restriccions per la pandèmia de la COVID19, s’ha retardat l’inici de les activitats i s’han establert noves mesures en el funcionament habitual per tal d’adaptar-se a la situació sanitària.

Enguany Vilafranca del Penedès ha estat encabida en un grup amb 3 poblacions més on es faran trobades. La primera serà a Pineda de Mar l’1 de desembre, la segona serà a Vilafranca el 26 de gener, la 3a a Caldes de Montbui el 9 de març i la darrera serà a Santa Margarida i els Monjos el 6 d’abril.

A hores d’ara no està clar que es pugui dur a terme una trobada de cloenda per tal d’evitar aglomeracions. Així mateix, en aquesta edició es descarta la possibilitat de la celebració d’àpats per dinar i, per tant, les activitats seran de 9 a 13h. En cas que més endavant les condicions millorin, no es descarta la possibilitat de poder celebrar el dinar conjunt i així allargar l’activitat fins a les 17h.

Inscripcions

Les inscripcions a cadascuna de les caminades es podran realitzar durant la setmana anterior a la caminada a la recepció del Complex Aquàtic o a la consergeria del gimnàs municipal Mestre Recasens.

És imprescindible estar empadronat a Vilafranca, disposar del carnet blanc de la gent gran i haver portat prèviament un certificat mèdic conforme el participant pot fer exercici físic.

Per tal de poder garantir la traçabilitat dels grups així com de les persones participants, caldrà que, en el moment de la inscripció el participant indiqui el nom, número de telèfon, DNI i data de naixement.

Serà imprescindible que cada participant ompli la declaració responsable que se li facilitarà en el moment de fer la inscripció.

Les passejades són suaus i assequibles per a tothom que faci una activitat física continuada. Es caminarà unes 3 hores, amb diverses parades i es comptarà amb el guiatge de dos monitors responsables. Tot i així s’ha de tenir una condició física mínima, ja que hi ha la possibilitat que no hi hagi vehicles de suport.

El cost de l’activitat i el trasllat amb autocar és gratuït, i tan sols és necessari portar el propi avituallament (esmorzar i beguda) en una motxilla (no portar bosses de mà). Es recomana especialment el fet de portar roba i material còmode adequat per anar a la muntanya i, en cas que es consideri, es poden portar bastons de marxa nòrdica.

Per a més informació, cal adreçar-se a les oficines administratives del Servei d’Esports de l’Ajuntament de Vilafranca (antic Camí de Sant Martí, 12, 1a planta. Complex Aquàtic). De 9 a 14 hores i al telèfon 93 817 23 18.

  

Accessibilitat