Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats sempre pels canals web i xarxes socials de fonts oficials i fiables, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Es presenta el Comitè d’Ètica de Serveis Socials de l’Alt Penedès

27 de febrer de 2018

El proper divendres 2 de març es presentarà a l’edifici de l’Enològica (c/ Amàlia Soler, 29) el Comitè d’Ètica de Serveis Socials de l’Alt Penedès. La posta en marxa d’aquest espai de reflexió s’inicia l’any 2016 quan els caps de Serveis Socials del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i de l’Ajuntament de Vilafranca demanen voluntaris/es entre els seus equips tècnics per  iniciar un grup de reflexió ètica i s’engeguen les primeres reunions per parlar i concretar la tasca a emprendre.

Es demana assessorament d’una experta en ètica i es miren i s’aprèn d’altres experiències. Es segueixen les directrius marcades pel Comitè d’Ètica de Serveis Socials de Catalunya. Les persones integrants del grup es formen en ètica atès que és un dels requisits per a formar part d’un comitè d’ètica.

S’inscriu el Comitè al registre de la Generalitat de Catalunya i es marca un pla de treball pel 2017-2018 amb l’objectiu d’implementar l’ERESS (Espai de Reflexió Ètica en Serveis Socials) en l’àmbit de Serveis Socials a la comarca de l‘Alt Penedès. El Comitè d’Ètica està integrat per 3 professionals dels Serveis Socials de l’Ajuntament, i 5 professionals de Serveis Socials de l’Alt Penedès. És interdisciplinar amb especialitats com educació social, treball social, psicologia, pedagogia amb professionals d’equips famílies, dependència, gent gran, EAIA...

La finalitat del Comitè d’Ètica pretén dotar d’una eina consultiva propera i fàcilment accessible davant casos o situacions que generin conflicte entre les persones que participen en els serveis socials (professionals, destinataris del servei i organitzacions); promoure la sensibilització i la formació en valors ètics a les organitzacions; fomentar i difondre bones pràctiques professionals i organitzatives en els serveis socials mitjançant l’elaboració de protocols, criteris i recomanacions; i col·laborar en l’educació sobre l’ètica en l’ús dels serveis públics per part de la població, i difondre entre la ciutadania la idea de la necessitat de fer un ús responsable dels serveis socials.

La presentació s’iniciarà a les 10h amb la benvinguda a càrrec de Ramon Zaballa, tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Social de l’Ajuntament de Vilafranca i de Jordi Bosch, president de l’Àrea d’Atenció a les Persones del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Tot seguit es presentarà el Comitè d’Ètica a càrrec de diversos integrants dels equips de Serveis Socials de l’Ajuntament de Vilafranca i del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. A continuació hi haurà la ponència a càrrec d’Ester Busquets, professora d’Ètica a la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic-UCC, amb el títol La importància de la reflexió ètica en els serveis a les persones.