Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Ajuntament de Vilafranca garanteix l’atenció a la gent gran, a les persones sense llar i als infants amb beca de menjador

16 de març de 2020

L’Ajuntament de Vilafranca ha previst un seguit d’actuacions per fer front a les conseqüències socials que es deriven de les mesures decretades amb motiu de l’estat d’alarma pel Coronavirus. Aquestes actuacions han estat tractades i acordades a la reunió de la Junta de Govern Local d’aquest matí a la Casa de la Vila, presidida per l’alcalde Pere Regull i amb la presència dels tinents d’alcalde Francisco Romero, Aureli Ruiz, Ramon Zaballa, Joan Manel Montfort, Lourdes Sànchez i Ricard Rafecas, a fi de garantir l’atenció als col.lectius més vulnerables en aquest episodi de l’epidèmia.
 
Atenció a la gent gran:
- El servei d’àpats a domicili està garantit amb les mateixes condicions que hi havia abans de la situació d’estat d’alarma.
- Es continuarà amb el servei d’atenció personal a domicili per a casos greus o urgents.
- Els proveïdors garanteixen les mesures de seguretat del personal laboral que ha de donar aquests serveis.
- L’equip tècnic de Serveis Socials està telefonant a les persones grans considerades vulnerables amb l’objectiu de detectar mancances o necessitats, així com per donar recomanacions sobre com han de procedir per minimitzar els riscos de salut. S’atendran els casos urgents que es detectin a través de les trucades.
- L’Ajuntament de Vilafranca està en contacte permanent amb les entitats del tercer sector que treballen amb les persones grans amb l’objectiu de coordinar esforços i optimitzar resultats.
- Els equips tècnics de Serveis Socials estan coordinant l’oferta de voluntariat amb les necessitats de les entitats del tercer sector.

Atenció a les persones sense llar:
- L’alberg municipal de transeünts està obert i oferint els seus serveis de pernoctació, bugaderia i dutxes. Com a conseqüència del tancament d’establiments i d’espais d’esbarjo, s’han ampliat les hores d’atenció i d’obertura de l’espai. Actualment té 9 places ocupades.
- L’equip tècnic conjuntament amb entitats del tercer sector està treballant per detectar si existeixen casos de persones sense llar a la vila. En el cas que se’n trobin i no es puguin encabir a l’alberg de transeünts, s’habilitaran espais per aixoplugar aquestes persones mentre duri l’estat d’alarma.

Atenció als infants amb beca de menjador:
Totes les famílies que tenen infants amb beca total de menjador rebran punts extraordinaris que podran bescanviar al Rebost Solidari per aliments que permetin complementar la nutrició dels infants mentre el menjador del centre educatiu romangui tancat.

Accessibilitat