Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats sempre pels canals web i xarxes socials de fonts oficials i fiables, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

S’inauguren les obres de millora i ampliació del centre d’acollida per a persones sense llar de Càritas a Vilafranca

14 de novembre de 2019


L’acte de presentació, que es va fer dimecres, es va dedicar a les persones sense llar usuàries de l’equipament

Aquest dimecres al migdia es va fer l’acte de presentació de les obres de millora i ampliació del centre d’acollida Abraham de Vilafranca del Penedès, un equipament situat al carrer de Guardiola, gestionat per Càritas i que amb 10 places disponibles, dona servei a homes transeünts o sense llar. L’acte va servir per posar cara a la realitat de les persones usuàries, que van presentar la seva experiència vital, en una intervenció emotiva que volia interpel•lar “la ciutadania, per trencar prejudicis; les entitats socials, per afavorir espais i treball en xarxa per a la prevenció; als mitjans de comunicació, per generar informació sensible i no estereotipada, i a l’administració, per al foment de polítiques públiques que garanteixi el dret a l’habitatge”.

La remodelació del centre d’acollida Abraham per a transeünts i persones sense llar ha permès condicionar els espais a les necessitats actuals. S’han reformat espais com les habitacions, cuina o banys, i s’ha ampliat amb 78m2 l’equipament, amb un nou menjador i espai de dutxes a la planta baixa, obert a persones que necessitin el servei, encara que no siguin residents del centre. Després de la intervenció, l’espai disponible és de 207m2. Les obres, que han suposat una inversió d’uns 135.000€, s’han realitzat entre els mesos d’abril i setembre, amb actuacions per fases per fer compatible els treballs amb el funcionament del centre d’acollida. 

A l’acte d’inauguració hi van assistir l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat del tinent d’alcalde de l’àrea de Serveis a les persones i promoció social, Ramon Zaballa; el Bisbe de la diòcesi de Sant Feliu, Agustí Cortés, i el director de Càritas Diocesana de Sant Feliu, Ramon Eduard Carbonell
Els parlaments inaugurals van coincidir en l’agraïment a Càritas, amb una llarga trajectòria en l’atenció a les persones, i a tot l’equip que fa possible l’activitat d’acollida al centre Abraham. El regidor de drets socials de l’Ajuntament de Vilafranca, Ramon Zaballa, va destacar que “Vilafranca sempre ha tingut sensibilitat especial per les persones sense llar” i va refermar “el compromís de l’Ajuntament per continuar dedicant tots els esforços a l’atenció de les persones sense llar”.

El director de Càritas Diocesana de Sant Feliu, Ramon Eduard Carbonell, va destacar la col•laboració mantinguda amb l’Ajuntament de Vilafranca, assenyalant que a banda de les millores que s’han fet al centre d’acollida, “és important respectar sempre la dignitat de les persones usuàries”Agustí Cortés, bisbe de la diòcesi de Sant Feliu, va coincidir a assenyalar la confluència “de dues sensibilitats, Ajuntament de Vilafranca i Càritas, i això ha donat resultats com aquest, efectiu per a les persones sense llar”

Finalment, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va defensar els valors de solidaritat que existeixen a Europa, “queda molt per fer, però hem de valorar tota la feina que es fa. N’hem d’estar orgullosos i els servidors públics hem de fer valer aquests valors, més enllà de les xifres i pressupostos”

L’acte es va cloure amb una visita a les instal•lacions reformades.