Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats sempre pels canals web i xarxes socials de fonts oficials i fiables, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Taller “Rumors de pedra” al barri de l’Espirall

18 de novembre de 2019

En el marc del projecte Espirall Fem Barri del Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, en col•laboració amb el Servei de Convivència i Ciutadania i a través del Catàleg de la Xarxa de Governs Locals 2019 de la Diputació de Barcelona, s’ha organitzat una nova activitat per posar en valor la diversitat, la convivència, el diàleg i el reconeixement dels drets civils.
L’activitat “Rumors de pedra” tindrà lloc el divendres 22 de novembre, a les 17h, a la plaça Pau Casals, de l’Espirall, i anirà a càrrec de l’Institut Diversitas. Consistirà en la instal•lació d’un mur de cartró a la plaça que plantejarà preguntes claus sobre la percepció que es té de les persones immigrades. S’aprofitarà la participació dels/de les visitants per dialogar sobre els rumors i com desmuntar-los. És un taller obert a adolescents, joves, adults, gent gran i ciutadania en general i no cal inscripció prèvia. 
Aquesta acció servirà com a cloenda de la “Setmana de la Diversitat” a l’Espirall on durant el mes de juny passat les entitats i serveis del barri van organitzar i liderar onze activitats sobre la diversitat generacional, la diversitat cultural i la diversitat funcional, en les que van participar mes de 500 persones.
Amb aquesta última proposta participativa es pretén promoure la reflexió de què la diversitat forma part de l’ésser humà i és enriquidora, però també pot ser una font de conflicte i discriminació. Cal aprendre a percebre-la, gestionar-la i treballar-la per combatre les injustícies que en ella es basen, així com per afavorir la inclusió social.