Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Unes 500 persones han visitat aquest cap de setmana els 12 pisos per a gent gran del c/Migdia

05 de novembre de 2018


Fins al 23 de novembre es poden presentar les sol•licituds d’accés a l’OAC de l’Ajuntament de Vilafranca
 
Aquest cap de setmana s’ha fet jornada de portes obertes als 12 habitatges per a gent gran que s’han construït al carrer del Migdia, 22, cantonada amb el passatge d’Alcover de Vilafranca. Es tracta d’una promoció d’allotjaments dissenyats especialment per a gent gran, que ha construït l’Ajuntament de Vilafranca amb el finançament de la Fundació Amàlia Soler, entitat encarregada de la seva gestió. Els 12 pisos s’afegeixen als ja existents al carrer dels Ferrers, a l’edifici de Cal Mencia. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, explica que “des de l’Ajuntament fa temps que es treballa per donar serveis a la gent gran, perquè es detecta una necessitat important. Ja vam anunciar recentment l’ampliació de places de residència al centre Ricard Fortuny, però també hi ha gent gran, que té una vida autònoma i no necessita els serveis de residència. Per això s’han construït aquests pisos i s’està fent una promoció més a Casa Feliu, a la rambla de Sant Francesc”
 
Durant els dos matins de portes obertes, unes 500 persones han visitat les instal•lacions que compten amb els 12 habitatges, d’una i dues habitacions, i diversos espais de zona compartida, com la bugaderia o la sala polivalent. El tinent d’alcalde de l’àrea de serveis a les persones i promoció social, Ramon Zaballa, destacava “la importància de l’ús de les zones compartides, que obliguen en certa manera als usuaris a mantenir una certa relació i evitar la solitud”. A més de l’alcalde Pere Regull i del regidor Ramon Zaballa, també van assistir a les jornades els regidors Raimon Gusi, Anna Doblas, Joan M. Montfort, Josep M. Martí, Xell Montserrat i Aureli Ruiz.
 
Ruiz assenyalava “l’èxit de convocatòria, amb molta gent interessada i molt bona acollida dels pisos, que han agradat molt. L’èxit ens diu que caldrà fer noves promocions”. Els habitatges estan adaptats a les necessitats de les persones grans i compten amb bany i dutxa antilliscant, portes amb manetes de fàcil obertura, fogons elèctrics i producció centralitzada d’aigua calenta sanitària i de calefacció. El lloguers dels pisos inclou també la comunitat, llum, calefacció, aigua i assegurances, així com els manteniments generals, la neteja setmanal dels espais comuns, servei de treball social o orientació de tràmits sobre recursos socials. El regidor de Territori, Josep M. Martí, va destacar l’alta qualitat del pisos, i Xell Montserrat es va fer ressò de l’alt interès que han despertat les jornades de portes obertes.
 
El període de presentació de sol•licituds per accedir als habitatges comença avui dilluns 5 de novembre. Fins al 23 de novembre es poden presentar les sol•licituds i la documentació requerida, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Vilafranca en horari d’atenció al públic: de dilluns a dijous de 9 a 14h i de 16:30 a 19h, i divendres de 9 a 14h. Més informació dels requisits i registre a www.vilafranca.cat.

 

Accessibilitat