Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats sempre pels canals web i xarxes socials de fonts oficials i fiables, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Vilafranca engega el programa Capacitats 2018 per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

22 de novembre de 2018

Els Serveis Socials de l'Ajuntament de Vilafranca organitzen conjuntament amb les entitats que formen part de la Comissió Municipal per al Benestar de les Persones amb Discapacitat (CMBPD) un seguit d'activitats per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (3 de desembre) i amb l'objectiu de treballar els eixos de sensibilització, inclusió i accessibilitat universal.

En l'àmbit de la formació, el passat 12 i 13 de novembre es va fer el curs “Accessibilitat i atenció a les persones amb diversitat funcional” a l’Escorxador. Aquesta formació anava adreçada a professionals municipals, tant a nivell tècnic, com d’atenció al públic. 
El divendres 23 de novembre tindrà lloc la conferència Institucional “Dona, Discapacitat i Violència” a càrrec de Montse Barquero i Carme Garrido a la sala d’actes de l’Escorxador, a les 19h.

El divendres 30 de novembre es presentaran les “Conclusions de l’Estudi d’ofertes de lleure per infància amb necessitats educatives especials a Vilafranca del Penedès”, a càrrec de Roberto Perdomo i Laia Sánchez, coordinador i psicòloga del SISC/Club Social del TURÓ, SALUT MENTAL Associació de familiars i amics de l’Alt Penedès, a l’Escorxador, a les 12.30h. Aquesta acció està adreçada a professionals dels serveis de l’administració pública en el desenvolupament de les tasques pròpies del seu lloc de treball d’atenció a les persones.

Des d'una perspectiva de sensibilització, un any més tindrà lloc l'exposició “Capacitats 2018”, en què es mostren 76 obres (43 fotos, 17 dibuixos i 7 quadres), ubicades a l'Hospital Comarcal Alt Penedès, del 3 de desembre de 2018 al 7 de gener de 2019. L'objectiu és mostrar a través de manifestacions artístiques, com la fotografia i la pintura, i des de la perspectiva de la diversitat, les activitats de la vida quotidiana de les persones que formen part de les entitats de la CMBPD, des d'una mirada inclusiva i normalitzadora. La inauguració de l'exposició serà el 3 de desembre, al vestíbul de l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès, a les 11h.

El mateix dia es presentaran les accions del programa “Educació en valors” i de “l’Estudi d’Accessibilitat” a càrrec de l’Associació Entretots, a les 19h, a l’Escorxador.
Pel que fa a l’àmbit teatral, el divendres 16 de novembre  la Companyia de Teatre de la Fundació l’Espiga representarà l’obra “El venedor de llumins”, a l’Auditori municipal de Vilafranca, a les 16h.

Pel que fa a les activitats de sensibilització adreçades als centres de primària i que realitzen membres de les entitats de la CMBPD, l'objectiu principal és trencar l'estigma que pesa sobre les persones amb discapacitat o malaltia mental i apropar als infants, des de la perspectiva de la inclusió, la normalització i la diversitat, i a través del contacte directe les potencialitats que tenen totes les persones.

Del 19 al 30 de novembre es farà el Taller de Mural “CAPACITATS”, conjuntament amb l'Escola d'Art Municipal Arsenal. Aquestes activitats estan adreçades a nens i nenes de 3r de primària, uns 400 infants aproximadament. Hi participaran 10 escoles (Baltà Elias, Cristòfor Mestre, Dolors Piera, Estalella i Graells, Mas i Perera, Pau Boada, col•legi  Montagut,  col•legi  Sant Josep,  col•legi  Sant Ramon de Penyafort i col•legi  Vedruna-Sant Elies).
Durant el mes de novembre, i al llarg del curs escolar, tindran lloc tallers de sensibilització a diversos centres educatius de primària i secundària amb la participació de les entitats membres de la Comissió Municipal per al Benestar de les Persones amb Discapacitat.