Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats sempre pels canals web i xarxes socials de fonts oficials i fiables, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Vilafranca exposa el projecte “Fem família” al III Congrés de Serveis Socials

25 de octubre de 2018


L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès va participar al III Congrés de Serveis Socials Bàsics que es va celebrar la setmana passada, on va presentar la ponència sobre el Projecte “Fem Família” que s’està implementant als Serveis Socials Bàsics de l’Ajuntament.
Al congrés, sota el lema “Acompanyament professional, transformació col•lectiva”, a la Farga Congress de l’Hospitalet de Llobregat hi van participar més de 750 professionals  per reflexionar sobre la situació actual i el futur dels Serveis Socials. Es van realitzar una vintena de taules rodones amb un centenar d’expertes i experts de diferents disciplines i àmbits on es van abordar temes vinculats als 4 grans eixos d’aquest Congrés: La fortalesa del professional al servei de les persones, La ciutadania, protagonista dels Serveis Socials Bàsics, Altres serveis en interacció amb els Serveis Socials Bàsics, Les polítiques socials: 10 anys de la Llei de Serveis socials.
En el marc del primer eix “La fortalesa professional al servei de les persones”, els Serveis Socials Bàsics de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, representats per l’educadora social, Irene Granados, va presentar el projecte “ Fem família”.
Aquest projecte consisteix en visites domiciliaries socioeducatives conduïdes per una educadora social de Serveis Socials Bàsics. Es va iniciar l’estiu del 2016 i des d’aleshores ha tingut continuïtat al llarg dels cursos escolars i els estius. Té per objectiu conèixer millor els infants i les seves famílies i observar les dinàmiques de relació entre els seus membres i detectar possibles indicadors de risc social, així com oferir alternatives de lleure familiar i un espai amè compartit entre els membres de la família, potenciar els vincles i rols positius i la cohesió familiar així com treballar les emocions i oferir recursos a les famílies que els permetin la millora de la cohesió i els vincles familiars. Les persones beneficiaries són les famílies que requereixin un suport socioeducatiu per tal de garantir la protecció i el bon desenvolupament dels seus membres.
Fins ara hi han participat unes 30 unitats familiars i els resultats han estat molt satisfactoris per la valoració que en fan tant les pròpies famílies i com els professionals perquè els ha permès conèixer i vincular més les famílies, treballar la millora de la relació i dinàmiques familiars.
El III Congrés de Serveis Socials Bàsics estava organitzat pel Col•legi de Treball Social, conjuntament amb els col•legis d'Educadores i Educadors Socials, Pedagogs i Psicologia. També van generar un important interès entre les i els assistents els 14 pòsters de projectes i experiències seleccionats per al Congrés i que van estar exposats durant els dos dies, un dels quals va ser elaborat pels Serveis Socials de l’Ajuntament i del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i els centres de salut mental CESMA i CESMIJ.