Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vilafranca tindrà 12 pisos de lloguer per a gent gran al solar de l’antic cinema Victòria

25 de gener de 2016

L'Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat pel regidor d'Habitatge, Josep M. Martí, i pel regidor de Benestar Social, Ramon Zaballa, ha explicat en roda de premsa que l'Ajuntament ja ha adjudicat els treballs de construcció de 12 habitatges de lloguer per a gent gran al solar de l'antic cinema Victòria, a la cantonada del passatge Alcover amb el carrer del Migdia i, per tant, l'inici de les obres és imminent. Pere Regull ha explicat que aquest tipus d'allotjaments són per a persones grans que gaudeixen d'autonomia personal, estan dissenyats i equipats amb mobiliari especialment adreçat a persones d'edat avançada. “Els potencials usuaris són persones soles que ara potser viuen en pisos grans, cars de mantenir i que passarien amb pisos de 36 m2 o de poc més de 50m2 com els que ara construirem en aquesta promoció”, afirmava l'alcalde. Regull ha recordat que aquesta construcció serà possible gràcies al conveni signat amb el Centre Agrícol, que cedeix el solar a canvi de la rehabilitació que l'Ajuntament està portant a terme a l'edifici històric de l'Agrícol.

Per la seva banda, Josep M. Martí explicava que els treballs s'han adjudicat a l'UTE formada per les empreses ROGASA i REHACSA, per valor d'uns 700.000 euros i es preveu un termini d'execució de 12 mesos, de manera que a inicis de la primavera de l'any vinent podria ser una realitat. L'edifici constarà de planta baixa, 2 plantes i coberta. A la planta baixa s'hi ubicarà un local en planta baixa de 400 m2, a les 2 plantes s'hi situaran els 12 pisos i a la 3a una sala d'estar, terrassa i serveis comuns. 8 dels pisos seran d'una habitació i els altres 4 de dues habitacions. 

Un cop finalitzada la construcció, la promoció de pisos serà gestionada per la Fundació Amàlia Soler, com ja fa amb els pisos de Cal Mencia, al carrer dels Ferrers. La fundació farà al llarg d'aquest any la convocatòria per accedir a aquests habitatges. El local de la planta baixa també estaria destinat a serveis relacionats amb la gent gran. Josep M. Martí ha afirmat que la ubicació dels pisos és òptima. “Està al centre, a tocar dels principals equipaments i espais on la gent gran pot anar a peu”, deia el regidor. A més, l'edifici tindrà la classificació A, la màxima per a edificis totalment sostenibles energèticament.

Per la seva banda, Ramon Zaballa reafirmava que, en virtut de l'acord de govern, per donar resposta a les diferents necessitats de la gent gran ja es van ampliar les places de residència al Centre Sociosanitari Ricard Fortuny i “no renunciem en un futur a incrementar-les si pressupostàriament és possible, però també hem de poder oferir habitatges a persones grans que són autònomes. Amb aquest projecte oferim qualitat de construcció al bell mig de Vilafranca”.