Ajuntament de Vilafranca del Penedès

La Casa Petita

La Casa Petita, creada el 1997, és un espai d’atenció a les famílies vilafranquines amb infants de 0 a 3 anys on s’ofereix suport i ajut entorn a la criança i l’educació.

Aquest espai forma part de la cartera de serveis del Departament de Drets Socials de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, que juntament amb el SIS Adolescents i el Centre Obert, configuren el Servei d’Intervenció Socioeducativa.

Què és La Casa Petita?^

Un servei d’atenció a les famílies amb infants de 0 a 3 anys que ofereixen suport a la criança i educació dels fills i les filles i estan centrats en l’infant i orientats a les famílies. S’adrecen als infants acompanyats de l’adult amb el qual té el lligam relacional. La finalitat és incidir en la millora de la qualitat de vida dels infants, promoure els seus drets i vetllar per les seves necessitats per mitjà d’uns espais de trobada entre les famílies i els infants, mitjançant la intervenció de professionals experts.
(Definició extreta del Document Marc de la Xarxa d'Espais Familiars de la Diputació de Barcelona)

Què oferim?^

  • Un espai lúdic i educatiu: un lloc on els infants i els adults entren en contacte entre ells per compartir jocs i aprenentatges vitals.
  • Un espai de relació: un lloc on es poden expressar i compartir experiències, dubtes, inquietuds, expectatives, coneixements, necessitats, sentiments...
  • Un espai de suport i ajuda: amb professionals que escolten i ofereixen suport i ajut tant a petits com a grans.

I a més...

  • Una biblioteca especialitzada en la primera infància.
  • Un espai d’assessorament i suport per a les famílies.
  • Tallers familiars d’expressió i experimentació.
  • Un gran espai de joc.


Per tot això, l'any 2010, l'experiència "Espai Familiar La Casa Petita" va estar seleccionada com a Bona Pràctica pel Banc de Bones Pràctiques del Govern Local, impulsat per la Diputació de Barcelona i la Fundació Carles Pi i Sunyer d'estudis autonòmics i locals.

On som?^

Adreça:
Plaça de Marià Manent, núm. 2-3, Vilafranca del Penedès.

Horari:
Dimarts, dimecres i dijous,  matí i tarda, de 10.30 a 13 h.  i de 16 a 18.30 h.
Horari d'estiu (de Sant Joan a 31 de juliol): només al matí

Contacte:

Professionals^

1 Treballadora familiar.
1 Educadora infantil.
1 Psicòloga.

Accessibilitat