Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats sempre pels canals web i xarxes socials de fonts oficials i fiables, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Projecte Adolescents

El projecte d'atenció grupal a adolescents i famílies és un projecte destinat a adolescents entre 12 i 16 anys i les seves famílies.

Des de l'equip família dels Serveis Socials Bàsics de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès es realitza un treball socioeducatiu individualitzat amb les famílies, conjuntament amb els diferents recursos implicats: educatius, de lleure, formatius, laborals, de salut, etc.

La necessitat de fer un abordatge grupal en la intervenció socioeducativa amb els adolescents i les seves famílies es justifica per un increment de la demanda d'intervenció amb aquest àmbit, així com la necessitat d'incorporar noves estratègies metodològiques i d'abordatge comú de les principals dificultats i problemàtiques que afecten a les relacions entre els adolescents i les seves famílies.

El projecte té una durada de 616 hores i es desenvolupa durant nou mesos, d’octubre a juny. S’articula en sessions socioeducatives grupals adreçades als adolescents, sessions de suport i assessorament a pares, mares i tutors i sessions conjuntes entre adolescents i familiars.

Objectius^

  • Implicar les famílies i els adolescents per tal que el treball realitzat dins el projecte serveixi per a millorar les seves dinàmiques familiars.
  • Abordar les principals dificultats existents en la relació entre pares/tutors i adolescents d'entre 12 i 16 anys.
  • Promoure la relació entre els adolescents i el seu desenvolupament personal i integració social.